از بلانكت (جوهر قند) استفاده نکنید - راه حل
از بلانكت (جوهر قند) استفاده نکنید - راه حل

⚡ جایگزین جوهر قند در نان - بلانکیت در نان ممنوع

استفاده از جوهر قند در نان تخلف است زیرا این ماده می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کند. جوهر قند در اثر حرارت، گاز سولفید هیدروژن آزاد می‌کند که یک ماده سرطان‌زا است. همچنین، جوهر قند می‌تواند باعث ایجاد اختلالات گوارشی، پوستی و چشمی شود.

💡 راه مقابله با آرد قوي چيست؟

متأسفانه برخي نانوايان با استفاده از جوهر قند كه اسم علمي آن بلانكت است. دنبال مقابله با اين معضل هستند كه اقدامي اشتباه ،خطرناك و زيان آور است و سلامتي مردم را تهديد مي‌سازد.

كه از همه آنها عاجزانه مي‌خواهم از كاربرد جوهر قند در خميرپرهيز كرده و بجايش چيزهاي ديگري مصرف كنند.مثل آرد جو-آرد جوانه جو – آرد ذرت –آب داغ-كيوي-فالوده گرمك-آنزيمهاي مقابله با آرد قوي كه آدرس آنها در همين مجله نيز هست.

📌 اگر دوست داشتيد 2 عدد كيوي روي خمير در حال كار رنده نماييد تا اسيد موجود در كيوي ارتباط بين شبكه‌هاي گلوتني خمير را قطع وچسبندگي خمير را كمتر سازد.

با اين كار ديگر نيازي به مصرف جوهر قند نيست.از همه مهمتر از پخت نان بي نمك هم خلاص مي شويد. شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اخبار مربوط به استفاده از جوهر قند در تولید آرد و نان، استفاده از این ماده شیمیایی را بازی با سلامت مردم و عملی غیر مجاز دانست.   

 

علاوه بر این، استفاده از جوهر قند در نان، یک اقدام غیرقانونی محسوب می‌شود. در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، استفاده از جوهر قند در نان ممنوع است.

در ادامه به برخی از خطرات استفاده از جوهر قند در نان اشاره می‌کنیم:

  • سرطان: مطالعات نشان داده‌اند که مصرف جوهر قند در نان می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. این ماده می‌تواند باعث ایجاد سرطان‌های مختلف، از جمله سرطان معده، سرطان روده بزرگ و سرطان ریه شود.
  • اختلالات گوارشی: جوهر قند می‌تواند باعث ایجاد اختلالات گوارشی مختلفی، از جمله تهوع، استفراغ، اسهال و نفخ شود.
  • اختلالات پوستی: جوهر قند می‌تواند باعث ایجاد اختلالات پوستی مختلفی، از جمله خارش، قرمزی و التهاب شود.
  • اختلالات چشمی: جوهر قند می‌تواند باعث ایجاد اختلالات چشمی مختلفی، از جمله سوزش چشم، اشک‌ریزی و تاری دید شود.

بنابراین، بهتر است از نان‌هایی که حاوی جوهر قند نیستند، استفاده کنیم. برای تشخیص نان حاوی جوهر قند، می‌توان از روش‌های مختلفی، از جمله تست نوار معرف و تست بو، استفاده کرد.

❔ جوهر قند در نان: خطر یا فرصت؟

جوهر قند یا سدیم دیتیونیت، یک ترکیب شیمیایی گوگردی است که در صنایع مختلف کاربرد دارد. یکی از کاربردهای این ماده، سفید کردن و براق کردن قند است. در صنعت نان نیز از جوهر قند برای سفید کردن و بهبود ظاهر نان استفاده می‌شود.

❔ استفاده از جوهر قند در نان

استفاده از جوهر قند در نان، یک تخلف محسوب می‌شود. این ماده در اثر حرارت، گاز سولفید هیدروژن آزاد می‌کند که یک ماده سرطان‌زا است. همچنین، جوهر قند می‌تواند باعث ایجاد اختلالات گوارشی، پوستی و چشمی شود.

❔ خطرات استفاده از جوهر قند در نان

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف جوهر قند در نان می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. این ماده همچنین می‌تواند باعث ایجاد اختلالات گوارشی، پوستی و چشمی شود.

ممنوعیت استفاده از جوهر قند در نان

استفاده از جوهر قند در نان در بسیاری از کشورها ممنوع است. در ایران نیز، استفاده از جوهر قند در نان ممنوع است. با این حال، هنوز برخی نانوایان متخلف از این ماده برای سفید کردن و بهبود ظاهر نان استفاده می‌کنند.

❔ راه‌های تشخیص نان حاوی جوهر قند

روش‌های مختلفی برای تشخیص نان حاوی جوهر قند وجود دارد. یکی از این روش‌ها، استفاده از تست نوار معرف است. در این روش، یک نوار معرف را روی نان می‌کشیم. اگر نوار معرف تغییر رنگ دهد، نشان‌دهنده وجود جوهر قند در نان است.

روش دیگر برای تشخیص نان حاوی جوهر قند، استفاده از تست بو است. نان حاوی جوهر قند، بوی نامطبوعی دارد.

❔ راه‌های پیشگیری از مصرف نان حاوی جوهر قند

برای پیشگیری از مصرف نان حاوی جوهر قند، می‌توان از روش‌های زیر استفاده کرد:

  • از نانوایی‌های معتبر خرید کنید.
  • از نانوایی‌هایی که بهداشت مناسبی دارند، خرید کنید.
  • نان را از نانوایی‌هایی که نان‌های تیره‌تر و خوش‌بوتری دارند، خرید کنید.

نتیجه‌گیری

استفاده از جوهر قند در نان یک خطر محسوب می‌شود. این ماده می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامتی شود. بنابراین، بهتر است از نان‌هایی که حاوی جوهر قند نیستند، استفاده کنیم.

 
 

لطفاً به نان خود بلانكت (جوهر قند) نزنيد -از بلانكت (جوهر قند) استفاده نکنید – راه حل .اين يعني وقتي شما عمل خلافي مرتكب مي‌شويد يا سهوي است يا عمدي. اگر سهوي بودقابل اغماض است ولي اگر عمدي باشد، هرگز بخشودني نيست. و ً بايد مواخذه و مجازات شويد.

 

بروز اختلال در دستگاه گوارش با تاثیر بر پرزهای معده و روده و در دراز مدت باعث از بین رفتن آنتی اکسیدان ها می شود .

جوهر قند

جوهر قند
جوهر قند

سدیم دی تیونیت (به انگلیسی: Sodium dithionite) یا سدیم دی‌تیونیت یا بلانکیت یا جوهر قند [۱] با فرمول شیمیایی Na۲S۲O۴ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۲۴۴۸۹ است. که جرم مولی آن 174.107 g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، پودر کریستالی سفید مایل به خاکستری است که این ترکیب گوگردی به عنوان رنگ بر یا سفید کننده کاربرد دارد. در ایران در بعضی از نانوایی‌ها به صورت غیر مجاز از بالانکیت یا جوهرقند برای تخمیر و آماده‌سازی زود هنگام خمیر نان استفاده می‌کنند که به دلیل افزایش ضریب ابتلا به سرطان، ازبین رفتن پرز روده و معده و بی‌اثرسازی آنتی‌اکسیدان‌ها و اختلال در گوارش، پوست و چشم از نظر ادارهٔ بهداشت مصرف آن در نان، غیرقانونی بوده و پیگیرد قانونی دارد. وهر قند یک ترکیب گوگردی است که به مراتب از جوش شیرین قوی‌تر و می‌تواند مضرتر باشد. این ماده شیمیایی بافت گلوتن (پروتئین آرد گندم) را شل نموده و باعث می‌شود که پهن کردن خمیر نان آسان شده و نان بدون لبه و سفید تر شود. يكي از اقدامات نادرستي كه در برخي نانواني‌هاي كشور اتفاق مي‌افتد اين است كه خميرگير آب دم دستي خود را (سطل آبي كه براي خيس كردن دست جهت برداشتن خمير يا شستن دست استفاده مي‌شود) داخل ماشين خمير مي‌ريزند! غافل از اينكه اين آب صددرصد آلوده به عرق دست است كه در حين كار از بدن خارج مي‌شود. و طبق تحقيقات علمي دانشمندان تركيبات عرق دست با ادرار يكي است لذا اگر نانوايي اين مطلب را بداند و انجام دهد گناه كارمقصر است واگر نادانسته انجام دهدگناه كار قاصر. امروزه نيز ما در كشور با مشكل جديدي مواجه هستيم. و آن استفاده از بلانكت يا جوهرقند براي مقابله با آرد قوي است.كه برخي عمداً و برخي سهواً آن را به خمير زده تا چسبندگي خمير را كم كنند. غافل از اينكه اين ماده كاملاً مضرو سرطانزا است. و بيشتر در كارخانجات نساجي و رنگرزي كاربرد دارد نه صنايع غذايي. كار اين افزودني قطع تضعيف شبكه گلوتني خمير است. شبكه گلوتني چيست؟ گلوتن يعني چسب و اين چسب در آردهاي قوي زيادتر و در آردهاي ضعيف كمتر است. هرچه چسب خمير كمتر باشد يعني گلوتن آن كمتروهرچه چسب خمير بيشتر باشد يعني گلوتن بيشتري دارد. كه در هر حالت به كيفيت نان توليدي آسيب وارد مي‌كند و نانوا مجبور است در برخورد با اين حالتها يا نمك خمير را بيشتر كند يا نان را بي نمك پخت نمايد تا پخت خمير را ممكن سازد. اگر آردها ضعيف و كم گلوتن باشد خمير آن نيز سست و كم قوام بوده و هنگام پهن كردن چانه،خمير دچار فروپاشي شده و نان آن نيز ضايع -بدقيافه و دچار در رفتگي مي‌ شود و كناره‌هايش كلفت و خمير ووسطآن نازك وسوخته خواهد شد. نانش نيز زودتر از نانهاي معمولي بيات و سفت مي‌شود. برعكس اگر آردها قوي و پر گلوتن باشد نيز ناش سفت واستخواني شده ومانگاري كمتري خواهد داشت اگر گلوتن آرد ،بيش از حد باشد چسبندگي خمير بيشتر شده و هرچه آن را پهن كنيد دوباره مثل فنر جمع خواهد شد و نتيجه آن ناني است لب‌دار، با كناره‌هاي كلفت و خمير كه شكايت همگان را برخواهد انگيخت. راه مقابله با مشكل فوق چيست؟نانوايان براي رسيدن به راه حل مناسب چه بايد بكنند؟ آيا توسل به افزودنيهاي مضري مثل جوهر قند صحيح است؟ حال كه مسولين بازرگاني كشور قادر نيستند آرد يك دست و يكنواختي بين نانوايان كشور توزيع نمايند و 6 ماه اول سال آردها ضعيف و 6 ماه دوم سال ا پرقوت است بايستي نانوايان خود به فكر رفع معايب آردها باشند. آشنائي با آخرين دستاوردهاي علمي در حوزه آرد ونان ازطريق خواندن مجلات تخصصي مثل نگاه هستي- آرد غذا و… حضور در نمايشگاه‌هاي نان و آشنائي با كمپانيهاي توليد كننده افزودني نانوائي بخشي از راههاي مقابله با آرد قوي و ضعيف است.توجه كنيم امروز عصر رقابت است و نانواي امروز بايد در درياي رقابت پارو بزند لذا بايستي با علوم روز در رشته خود آشنا باشد نه اينكه بگويد من همه چيز را مي‌دانم و نيازي به مطالعه و حضور در كلاس ندارم.هر چند بسياري ازكلاسهاي آموزشي نانوايان خروجي خوبي نداشته و نانوايان ناراضي‌اند. و اين به دليل فقدان مهارت مربيان فني- حرفه‌اي و ناتواني در پاسخ به سؤالات فني نانوايان و جذاب سازي كلاس است.كه بايد يك مربي حتما سابقه تجربي نيز در شغل نانوائي داشته باشد.  

تست جوهر قند
تست جوهر قند

 

نان سالم ، جامعه سالم ، ایران سرافراز

تولید کننده تخصصی و مدرن دستگاه نان سنگک اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

آدرس ما

آذربایجان شرقی - تبریز جاده تهران

ساعات کاری و تماس ما

شنبه تا پنجشنبه ساعات ( 8 تا 22 )

5/5 - (1 امتیاز)