دستگاه پخت نان تیری یکی از نان های محبوب بسیاری از شهر های ایران می باشد .نان بسیار نازک که به کمک دستگاه پهن کن نان تیری یا دست به دست می آید .
یکی از نامگذاریها بر اساس رنگ نان است: نان سفید و نان تیره. نان سفید از خود دانه گندم تولید میشود. و نان تیره از پوسته دانه (سبوس). روزگای نان سفید برای ثروتمندان بود و نان تیره و سبوسدار برای فقرا، ولی حالا نانهای تیره محلی، محبوب هستند و گاهی از نان سفید شهری هم گرانتر!
نان غذای همه ملتهاست و هر ملتی انواعی از نان سنتی با نامهای مختلف دارد. در نانهای ایرانی این نامها، گاهی به مواد ترکیبی نان و گاهی به ابزار پخت نان بستگی دارد. مثلاً در نامگذاری نانهای لواش، سنگگ، تافتون و بربری، نازکی و ضخامت نانها هم مدنظر بوده است و در نان خشکه (خشکهپزی)، فطیر / فتیر، روغنی، شیرمال، نان کلوچه و…، مواد استفاده شده در خمیر نان.
گاهی هم بسته به نوع یا وسیله پخت یا شهر و کشور، اسم نان تغییر میکند: نان تنوری، نان سرخشده، نان بخارپز، نان فانتزی، نان بختیاری، نان افغانی، نان عراقی، نان هندی، نان فرانسوی. نانهای صنعتی هم اسمهای متنوعی دارند. به این نانها نان حجیم هم میگویند. برای مثال، تفاوت نام نان تُست (toast) و نان باگت (baguette)، به دلیل بافت داخلی (صاف یا فضای آزاد داشتن) است.