نگهداری سنگک در فریزر و یخچال برای تازه نگه داشتن این ماده غذایی کار درستی است؟ چطور می توانیم نان را تا چند روز تازه نگه داریم؟ امروزه به دلیل مشغله های فراوانی که افراد در زندگی دارند، استفاده از یخچال و فریزر برای تازه نگه داشتن مواد غذایی بسیار رایج است.

برای این که بتوانیم به خوبی نان را نگهداری و مصرف کنیم، نیاز داریم که به روش ها و توصیه های لازم برای نگهداری آن آشنا باشیم. در این مطلب سعی می کنیم بهترین زمان و روش نگهداری نان سنگک را برای شما شرح داده به صورتی که از میزان ارزش غذایی آن کاسته نشود. پس با ما تا انتها همراه باشید.

نگهداری سنگک در فریزر و یخچال

نگهداری سنگک در فریزر و یخچال : راهکارهایی برای حفظ طعم و کیفیت نان سنگک

برای این که طعم و کیفیت نان سنگک حفظ شود بایستی به توصیه های زیر عمل کنید:

  • نگهداری سنگک در فریزر و یخچال، نان را در داخل روزنامه نپیچید

روزنامه ها معمولاً کیفیت چاپی خوبی ندارند و مرکب نوشته ها به سادگی جدا شده و به موادی که در کنارشان هستند می چسبند. اگر انگشتان خود را روی کاغذ رونامه بکشید، خواهید دید که انگشتان سیاه می شوند. پس اگر نان داغ را در روزنامه بپیچید، رطوبت ایجاد کرده و این رطوبت می تواند کار انتقال جوهر نوشته های روزنامه به نان را ساده تر کند.

به دلیل این که مرکب چاپ، حاوی سرب و فلزات سنگین است، تجمع آن ها در دراز مدت باعث ایجاد بروز بیماری ها و علائمی مانند احساس خستگی یا سردرد می شود. پس به روش نگهداری سنگک در فریزر و یخچال بایستی توجه شود.

  • نان داغ را داخل کیسه پلاستیکی نگذارید

در روش نگهداری سنگک در فریزر و یخچال توصیه می شود که نان داغی که از تنور بیرون آمده است را داخل نایلون نگذارید. بهتر است نان را بر روی توری جلوی مغازه نانوایی کمی هوا داده و خنک کنید، سپس آن را داخل نایلون بگذارید. البته پیچیدن نان در کاغذ سفید و تمیز هم مشکلی ندارد.

بهتر است از سفره های بدون چاپ و طرح برای این کار استفاده کنید. در عین حال می توانید نان را بر روی قسمت ساده و بدون طرح سفره قرار دهید.

  • نگهداری سنگک در فریزر و یخچال

توجه داشته باشید که سرعت بیات شدن نان در داخل یخچال بیشتر است. پس بهترین راه نگهداری سنگک در فریزر و یخچال این است که به این نکات توجه داشته باشید.

فضای خنکی مانند یخچال برای نگهداری نان سنگک مناسب نیست، چرا که به کهنه شدن نان کمک می کند. اما بهترین راه برای نگهداری نان در فریزر است. به این ترتیب که نان را چند دقیقه قبل از مصرف از فریزر خارج کنید و اجازه بدهید نان در دمای محیط آب شود.

همچنین راه دیگر این است که نان را روی بخار آب سماور یا کتری قرار دهید، البته برای یخ زدایی می توانید سنگک را برای مدت کوتاهی در مایکروفر هم بگذارید. اما توصیه می کنیم که نان را بر روی حرارت مستقیم اجاق قرار ندهید، چراکه ترکیب های سوختی و دوده ناشی از شعله گاز که در هنگام کردن نان به آن می چسبد، برای سلامت بدن مضر و سرطان زا است.

و توصیه آخر هم این که، اگر قصد رفتن به نانوایی دارید، یک پارچه سفید نخی، بدون چاپ و نوشته را همراه خود ببرید و نان را درون آن قرار دهید.

چرا نگهداری سنگک در فریزر و یخچال مهم است؟

  1. اگر بسته بندی و روش نگهداری سنگک در فریزر و یخچال به صورت اصولی انجام شود، کیفیت نان تا حد زیادی حفظ خواهد شد.
  2. توجه داشته باشد میزان ضایعات نان که هر روزه توسط مصرف کننده ها تولید می شود بسیار زیاد است. پس با روش های درست نگهداری می توان ضایعات کمتری تولید کرد و به این ترتیب هزینه های خرید نان هم کاهش پیدا می کند.
  3. می توان با خرید نان به اندازه مصرف افراد خانواده، بسته بندی در اندازه های مناسب و نگهداری در فریزر به کاهش ضایعات نان کمک کرد.
  4. تنها روش و البته بهترین راه برای نگهداری سنگک به مدت طولانی، بسته بندی و نگهداری در فریزر است.
  5. قبل از این که نان را در کیسه پلاستیکی یا پارچه ای قرار دهید، حتماً آن را سرد کنید. تلنبار کردن و داغ بودن نان به کپک زدن نان کمک می کند.
  6. بهتر است برای حفظ سلامتی خود و خانواده تان از نان سبوس دار استفاده کنید.

روش های صحیح نگهداری نان سنگک در فریزر

یکی از بهترین روش ها برای نگهداری نه تنها نان سنگک بلکه همه نان ها و تازه نگه داشتن آن ها، منجمد کردن است. اگر معمولا ًبیش از حد مصرف روزانه خرید می کنید یا وقت خرید روزانه نان را ندارید، نان را پس از سرد شدن، برش دهید و در کیسه های بدون منفذ در فریزر نگهداری کنید. می توانید نان را قبل از هر وعده به مدت یک ربع الی بیست دقیقه از فریزر خارج کرده و یا همان طور که اشاره کردیم در مایکروفر قرار دهید.

توجه داشته باشید که با توجه به حجیم بودن بافت نان سنگک، آن را قبل از این که در فریزر بگذارید، برش داده و سپس در نایلون یا فویل آلومینیومی بپیچید. شما می توانید سنگک را به مدت دو تا سه ماه در فریزر نگهداری کنید. بهتر است برای یخ زدایی سنگک پس از این که نان را از فریزر خارج کردید در فر از پیش گرم شده بگذارید.

در ادامه به نکات بیشتری در خصوص نگهداری سنگک در فریزر و یخچال می پردازیم.

نگهداری سنگک در یخچال: نکات و روش ها

امروزه نگهداری سنگک در فریزر و یخچال بسیار مرسوم است. اما روش های نگهداری باید به صورتی باشند که به بافت، طعم و کیفیت نان لطمه ای وارد نشود. متاسفانه برخی بر این تصور هستند که نان را باید در یخچال نگهداری کرد. اما این تصور اشتباه است و همان طور که در پاراگراف های بالاتر اشاره کردیم، رطوبت موجود در فضای یخچال می تواند بر روی بافت نان تاثیر منفی بگذارد.

درحقیقت، نگهداری نان در یخچال خود عاملی برای کپک زدن و بیات شدن نان پس از یکی دو روز است. از این رو توصیه می شود برای این که بافت نان و ارزش غذایی آن حفظ شود بهتر است آن را در یخچال نگه ندارید.

نگهداری سنگک در فریزر و یخچال

مدت زمان نگهداری سنگک در فریزر و یخچال

روش های نگهداری نان سنگک در فریزر و یخچال را بررسی کرده و به بهترین روش نگهداری نان سنگک اشاره کردیم. توجه داشته باشید که زمانی که نان تازه پخت شده است، بهترین زمان برای مصرف آن است، چون تازه از کوره خارج شده و هیچ آلودگی به خود جذب نکرده است. از طرف دیگر ارزش غذایی آن در بالاترین سطح ممکن قرار دارد. در اینجا می توان به اهمیت و روش نگهداری سنگک در فریزر و بخچال پی برد.

اما اگر نان را به هر دلیلی خواستید منجمد کنید حتماً آن را در فریزر گذاشته تا آب موجود در بافت آن منجمد و مانع از بیات شدن نان شود. یادآوری می کنیم که به دلایلی که قبلاً اشاره کردیم، نگهداری نان در یخچال توصیه نمی شود.

مقایسه نگهداری سنگک در فریزر و یخچال: کدام بهتر است؟

خیلی مهم است که قبل از مصرف هر ماده غذایی ازجمله نان، از تازه بودن آن و منقضی نشدن زمان مصرف آن مطمئن شوید. در این مطلب  روش نگهداری سنگک در فریزر و یخچال را با هم مقایسه کردیم. همچنین اشاره کردیم که بهتر است نان را به صورت تازه مصرف کنید. اما اگر خواستید سنگک را برای مدت طولانی نگهداری کنید، بهتر است آن را به تکه های کوچک و در بسته های نایلونی بدون منفذ در فریزر به مدت دو الی سه ماه نگهداری کنید.

نگهداری سنگک و یا هر نان دیگری در یخچال توصیه نمی شود، چرا که محیط خنک یخچال موجب بیات شدن و رشد کپک می شود و در صورت مصرف می تواند صدمات جبران ناپذیری به بدن ما وارد کند.حتماً دقت داشته باشید که هرگونه ماده غذایی را با توجه به طول عمر معینی که دارد در فریزر نگه دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات